Ne duhet të ndyshojmë politikën në funksion të mjedisit

U bënë vite që ne protestojmë për mjedisin, protestojmë ndaj politikave që po e shkaterojnë atë. Por situata mjedisore sa vjen dhe përkeqesohet. Kjo situatë duhet të marrë fund. Nese ju qytetarë dëshironi realisht të ndikojmi pozitivisht në përmirësimin e kësaj katastrofe mjedisore tani është koha ti bashkoheni Partisë së Gjelbër. Nëse dëshironi që e […]

Lexo me shume

Klima po ndryshon, jeta dhe e ardhmja jonë po shkatërrohen!

Ndryshimi klimatik është një nga sfidat më të mëdha me të cilën ballafaqohemi. Prandaj çdo vend duhet të japë kontribut në reduktimin e gazrave serë. Ripyllëzimit dhe shtimi i sipërfaqeve të gjelbra është një ndër strategjitë më efikase të zbutjes së efekteve të gazeve serë për vëndin tonë, pasi do të sillte shumë përfitime ekonomike […]

Lexo me shume

Vendi juaj ka nevojë për ju!

Vendi juaj ka nevojë për ju! Ky është apeli që vjen në 50 vjetorin e ditës së tokës nga Të Rinjtë e Gjelbër. Dita ndërkombëtare të Tokës konsiderohet ndryshe si dita e apelit ndaj problemeve mjedisore dhe zgjidhjeve të tyre. Në këtë ditë të rëndësishme, Të Rinjtë e Gjelbër përmes zgjidhjeve digitale, diskutuan online mbi […]

Lexo me shume

PARTIA E GJELBËR ËSHTË PARTIA E PROGRESIT REAL

Ne udhëhiqemi nga mendime, ide dhe vlera të një epoke të re kohore për shekullin e njëzet e një. Ne mendojmë globalisht si pjesë e Partisë së Gjelbër Europiane, veprojmë lokalisht si pjesë e politikës Shqiptare në të 12 Qarqet me një anëtarësi, e cila përfaqëson brezin e ri. Ne duam që gjurmët që lëmë […]

Lexo me shume

Koha e të rinjve

Ne, të Rinjtë e Gjelbër në Tiranë, në një takim që zhvilluam me Kryesinë e Partisë së Gjelbër, kërkuam të udhëheqim listën e këshilltarëve për Bashkinë e Tiranës.Kërkojmë të jemi zëri i mbrojtjes së rinisë, qytetarëve dhe mjedisit në këtë bashki. Kërkojmë të jemi një zë i fortë në Këshillin Bashkiak për ndalur ndotjen dhe […]

Lexo me shume

Mjedisi mbrohet me votë

Vendi ynë është mbërthyer nga një krize mjedisore e cila na shfaqet me të gjithë elementët e saj. Në vend që ne të kishim një zhvillimi të qëndrueshëm miqësor me mjedisin, ne kemi një situatë mjedisore të përkeqësuar. Shqipëria sot është ndër vendet më të ndotura të Europës. Mbetjet urbane të shoqërojnë përditë, si në […]

Lexo me shume

ASAMBLEJA KOMBËTARE E TË RINJVE TË GJELBËR

Më 6 Qeshor 2019 zhvilloi punimet Asambleja Kombëtare e Të Rinjve të Gjelbër. Kjo Asamble u zhvillua në një moment të rëndësishëm politik, atë të përgatitjes së fushatës për zgjedhjet vendore të 30 Qershorit 2019. Asambleja i dha vendin e duhur momentit shumë të gëzueshëm e triumfues të Të Rinjve të Gjelbër Europian pas rezultateve […]

Lexo me shume

Ngrohja globale sfida jonë mjedisore

Nga Edlir PETANAJ  Kryetar i Partisë së Gjelbër Tashmë nuk ka dyshim se njerëzit, me veprimtarinë e tyre, kanë bërë që Toka të shënojë temperatura rekord të larta. Kjo gjë është e konfirmuar nga Raporti i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe shumë grupe ekspertësh dhe shkencëtarësh. Raporti pohon se ne jetojmë në një planet […]

Lexo me shume

Kryetari i Partisë së gjelbër, Edlir Petanaj, zhvilloi një takim me Stefan Wenzel, zv kryeministër dhe Ministër i mjedisit, energjisë dhe mbrotjes klimatike në Saksoninë e Poshtme të Gjermanisë

Kryetari i Partisë së gjelbër, Edlir Petanaj, zhvilloi një takim me Stefan Wenzel, zv kryeministër dhe Ministër i mjedisit, energjisë dhe mbrotjes klimatike në Saksoninë e Poshtme të Gjermanisë. Z.Petanaj e njohu mikun gjerman me rolin e kësaj partie në pushtetin lokal. Gjithashtu u diskutuan sfidat mjedisore si përmirësimi i gjëndjes aktuale,ulja e niveleve të […]

Lexo me shume