Të Gjelbrit një realit politik

Kur flitet për krizën mjedisore, mendoj që zgjidhja në radhë të parë është politike. Politika është përgjegjësja kryesore për shkatërrimin e mjedisit me vendimet që merr. Deri më sot ne nuk kemi pasur një politikë të ndershme dhe miqësore me mjedisin dhe burimet natyrore. Pra ajo që është emergjente është të ndryshojmë kursin politik dhe […]

Lexo me shume

E ardhmja është e gjelbër

Partia e Gjelbër ekziston sepse shoqërisë sonë i duhet një zë politik që nuk bën kompromis në dëm të mjedisit, sepse shoqërisë sonë i duhet një ndryshim, i duhet një aksion konkret, pasi tashmë të gjithë jemi të bindur se mjedisi mbrohet me votë. Partia e Gjelbër lindi si një lëvizje politike të cilën në […]

Lexo me shume

Thomas Waitz, Kryetar i Partisë së Gjelbër Europiane takohet me Kryesinë e Partisë së Gjelbër të Shqipërisë

Thomas Waitz, Kryetar i Partisë së Gjelbër Europiane dhe Deputet i Parlamentit Europian zhvilloi një takim nw platformën zoom, me kryesinë e Partisë së  Gjelbër në Shqipëri. Në këtë takim u diskuta rreth zhvillimeve të fundit në Shqipëri dhe përpjekjeve që po bëhen në drejtim të integrimit të shpejtë të vendit në BE. Z. Waitz, […]

Lexo me shume

Këshilltarët lokalë të Partisë së Gjelbër zhvilluan një takim me drejtues të Partisë së Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit dhe Znj. Amy Heels, këshilltare në Bashkinë e Brighton & Hove.

Këshilltarët e Partisë së Gjelbër kërkuan mbështetjen e kolegëve të tyre anglezë për krijimin e “Akademisë së Këshilltarëve të Gjelbër” e cila do të shërbejë jo vetëm si një shkollë për këshilltarët aktual apo kandidatët e rinj për këshillat bashkiakë, por do të jetë gjithashtu qendra e hartimit të politikave të gjelbra dhe strategjive për […]

Lexo me shume

Axhenda 2030/ 17 objektiva të Zhvillimit të Qëndrueshëm

Të Rinjtë e Gjelbër diskutuan për 17 Objektiva të Zhvillimit të Qëndrueshëm. Koncepti i zhvillimit të qëndrueshëm është i gjerë dhe kompleks, ai prek të gjitha sferat e shoqërisë duke harmonizuar nevojat e zhvillimit ekonomik dhe atij social, duke mbajtur gjithmonë parasysh kërkesat për mbrojtjen e mjedisit. Në këtë aspekt, ky aktivitet kontribon në njohjen […]

Lexo me shume

Zgjidhni një të ardhme të Gjelbër për Shqiperinë.

Nuk ka patur më parë periudhë më të volitshme sesa tani për të votuar Partinë e Gjelbër. Nëse dëshironi të reagoni dhe veproni konkretisht mbi ndryshimin klimaterik, dhe jo vetëm të flisni për të, më parë votoni Partinë e Gjelbër. Nëse dëshironi që e ardhmja të rezultojë në një Shqipëri, me ujë të kulluar, ajër […]

Lexo me shume

Të Rinjtë E Gjelbër

Rinia është pjesa më energjike dhe vitale e Partisë së Gjelbër. Ajo është e organizuar në Forumin “Të Rinjtë e Gjelbër” . Ne jemi pjesë e Rinisë Studentore, intelektuale, aktiviste, progresiste  dhe më gjërë. Ne kërkojmë që me idetë dhe mendimet tona ta çojmë përpara shoqërinë tonë. Ne dëshirojmë që të krijojmë një sistem politik të aksesueshëm, […]

Lexo me shume

Të Ndalim me Votë Shkatërrimin e Mjedisit

U bënë vite, po aq sa është vetë tranzicioni ynë, që shoqëria civile proteston ndaj ndotjes së ajrit, shkatërrimit të mjedisit, ndërtimit të centraleve nukleare, importimit të OMGj-ve, importit të plehrave, e të tjera probleme mjedisore, por deri më sot asnjë politikë qeverisëse nuk ka ndërmarrë hapa konkrete për të ndalur shkatërrimin e mjedisit dhe […]

Lexo me shume