Thirje për bashkëpuimi me Shoqërinë Civile Ambientaliste në rajonin e Elbasanit.

Partia e Gjelbër Elbasan dhe shoqëria civile ambientaliste Rajoni Elbasanit, kanë objektiv të përbashkët kapërcimin e krizës ekologjike dhe ndërtimin e një shoqërie të qëndrueshme. Bashkëpunimi për idetë, qasjet, zgjidhjet dhe mjetet në funksion të tyre, do të jetë një garanci më shumë jo vetëm për suksesin në përballimin e sfidave të shkatërrimit aktual  mjedisor […]

Lexo me shume

Të Rinjtë e Gjelbër Shqiptar zhvilluan një takim të përbashkët në platformën Zoom, me Eurodeputetin e Gjelbër Gjerman, Z. Niklas Nienass

Disa nga çështjet që u diskutuan në këtë takim ishin: Përshtatja me realitetin e ri në kohën e pandemisë; Strategjia e BE-së për Ballkanin Perëndimor dhe Shqipërinë; Ndryshimi i Klimës dhe Sfidat Mjedisore; Eurodeputeti Niklas, ndau me të Të Rinjtë e Gjelbër mendimet e tij dhe opinionin e Të Gjelbërve Europian për këtë çështje. Ai foli për […]

Lexo me shume

Fuqizimi i Rrjetit të Këshilltarëve të Gjelbër

Shoqata e Këshilltarëve të Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit së bashku me Këshilltarët e Partisë së Gjelbër Shqiptare,zhvilluan një trainim në platformën Zoom, me temë: “Mbështetja e këshilltarëve të gjelbër dhe fuqizimi i zërit të tyre në këshillat bashkiak”. Në këtë trainim, përveç këshilltarëve të gjelbër morën pjesë edhe disa drejtues të strukturave lokale. Ky […]

Lexo me shume

Rrjeti i Grave të Gjelbra

Rrjeti i Grave të Partisë së Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit zhvilloi një takim nëpërmjet platformës ZOOM, me Gratë e Gjelbra Shqiptare. Ky takim u zhvillua në kuadër të programit të bashkëpunimit midis dy partive të gjelbra. Synimi kryesor i këtij takimi ishte krijimi i rrjetit të Grave të Gjelbra në Shqipëri dhe hartimi i një […]

Lexo me shume

Klima po ndryshon, jeta dhe e ardhmja jonë po shkatërrohen!

Të Rinjtë e Gjelbër organizuan një sërë aktivtetesh në fundjavë me temën: Klima po ndryshon, jeta dhe e ardhmja jonë po shkatërrohen Për ne si të rinj problemi i ndryshimeve klimaterike duhet të marrë zgjidhje sa më parë pasi kërcënon seriozisht jetën tonë dhe të ardhmen. Kjo është dhe detyra jonë, sfida jonë, për të […]

Lexo me shume

Dokument politik: Politika e ndryshimit të klimës

Për të stabilizuar klimën për brezat e ardhshëm, ne dihet të zvoglojmë emetimet në të gjithë ekonominë menjëherë. Ne duhet të krijojmë një tranzicioni drejtë një ekonomie me zero emetime duke transformuar kështu ekonominë dhe shoqërinë tonë për një jetë më të sigurtë sot dhe për brezat e ardhshëm.Ndryshimi klimatik është një nga sfidat më […]

Lexo me shume

Dokument politik: Planin për Bujqësinë e ardhshme

Ne  mund të kemi një sektor të lulëzuar dhe të qëndrueshëm të bujqësisë që është i mirë për fermerët, i mirë për qytetarët dhe i mirë për vendin. Duke bërë zgjedhje të mençura tani, për mënyrën se si vendi rikuperohet nga COVID-19, ne mund të mendojmë përpara për të trajtuar krizën e klimës dhe për […]

Lexo me shume

Dokument politik: Plani ynë i Energjisë së Pastër

Plani ynë i Energjisë së Pastër është një propozim i yni transformues për t’i dhënë fund përdorimit të lëndëve djegëse fosile duke patur një ndikim pozitiv ndaj nryshimit të klimës. Kjo do të ndihmojë për të siguruar brezat e ardhshëm të të trashëgojnë një vend ku nuk i duhet të luftojnë për të mbijetuar, por […]

Lexo me shume